תכניות הלימודים בסדנה לאמנות דיגיטלית פורסות את עיקרי הנושאים בקורסים הבאים:
פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין, אנימייט, בניית אתרים למעצבים ויסודות העיצוב.
תכנית הלימודים היא מתווה כללי ואינה מתארת את ההתקדמות הכרונולוגית במהלך הקורס, שמתבצעת בהתאם לשילוב רוחבי של נושאים שונים, בכל מפגש בקורס. כמו כן קצב ההתקדמות בקורס מוכתב על ידי הממוצע של משתתפי הקורס וכך ישנה גמישות בהיקף התוכן שנלמד במהלך המפגשים.
אלה הם ראשי הפרקים בכל קורס:
עיצוב גרפי הוא מקצוע עם התמחויות שונות, שלהן בסיס משותף הכולל הבנה מלאה של עקרונות עיצוב שונים, כמו שימוש בקומפוזיציה, תורת הצבע, היררכיה, שימוש במלל - טיפוגרפיה ואחרים, לצד שימוש ביישומים שונים כמו פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין, תוכנות עריכת וידאו, אנימציה ועוד.
העוסקים בעיצוב גרפי מוכשרים להעברת מסרים, רעיונות וחוויות באמצעי תקשורת, המורכבים מדימויים ומלל יחד או לחוד, כאשר קיימת חשיבות גדולה יותר ליעילות העברת המסר מאשר לאסתטיקה שבה הוא מועבר.
מעצבים גרפים נבדלים זה מזה בעיקר בתחומי העיצוב ובמידת מעורבותם בתהליכי התכנון והביצוע של עבודת העיצוב. ישנם מעצבים העוסקים בביצוע של רעיונות שהותוו בידי מעצבים בכירים יותר או קופירייטרים, בעיקר במשרדי פרסום, ולעיתים הם מכונים ביצועיסטים.
ישנם מעצבים מנוסים, הן בתהליך התכנון והן בתהליך הביצוע, ואחרים שאמונים רק על תהליך תכנון העיצוב בלי יכולות טכניות גבוהות, אך עם הבנה מעמיקה של עיצוב ויכולת ליצור קומפוזיציות חדשניות ויעילות להעברת מסרים.
ככלל, בהרכבים גדולים שעוסקים בתקשורת חזותית תתקיים ההיררכיה הזו, אך בקרב פרילנסרים העוסקים בעיצוב גרפי ניתן למצוא מעצבים עם יכולות שונות בשני שלביו של העיצוב, תכנון וביצוע.
ישנם שני טיפוסים בולטים של בתי ספר לעיצוב גרפי. הראשון הוא זה המציע מסלול לימודים והכשרה של 3-4 שנים, שבמהלכן צוברים הסטודנטים ידע עיוני רב לצד הכשרה טכנית ומבשילים במהלך תקופת הלימודים.
במהלך התקופה הם פוגשים במרצים משדות שונים בתחום העיצוב הגרפי ונחשפים לגישות שונות, ובסיומה מוענקים להם תואר אקדמי או תעודה המעידה כי סיימו את לימודיהם במוסד הלימודים המסוים.
בהגיעם לשוק העבודה, עליהם להציג תיק עבודות מרשים המעיד על יכולותיהם בחשיבה עיצובית ובתכנון העיצוב. לרוב הם ינסו להתקבל למשרדי פרסום, סטודיו גדול, חברות העוסקות בפיתוח ממשקי משתמש, חברות תקשורת שונות ועוד. מעמדם המקצועי ייקבע ביחס ליכולות העיצוב והיכולות הטכניות שלהם.
הטיפוס השני הוא בתי ספר לעיצוב גרפי המתמחים בהכשרה טכנית אינטנסיבית עם פרק עיוני מרוכז של יסודות העיצוב. לעיתים הפרק משולב בהכשרה הטכנית, למשל, במהלך לימוד כלי הצבע בפוטושופ, ניתן לשלב פרקים נבחרים העוסקים בתורת הצבע.
במהלך הכשרה איכותית מן הסוג הזה, שנפרסת על תקופות של חצי שנה עד שנה, נחשפים הסטודנטים לתכנים הקשורים בתיאוריה של העיצוב ומוכוונים לפרקטיקה של עיצוב קמפיינים תוך יצירה של שפה עיצובית אחידה.
בוגרים של המסלולים האלה יכולים להתקבל לעבודה בכל מקומות העבודה שצוינו קודם לכן, אך לרוב הם נבדלים זה מזה ברמת ההבנה העיצובית שלהם והניסיון הטכני. ההבשלה המקצועית שלהם תחול במהלך העבודה המקצועית. אלה מהם שעדיין לא הבשילו בחשיבה העיצובית ימצאו תעסוקה במקומות שהדרישה בהם היא בעיקר טכנית, כמו בתי דפוס, עסקי שילוט, מקומונים וכו'. אחרים, שיכולת ההפנמה שלהם גבוהה יותר, ורכשו ניסיון טכני בקצב מהיר יותר יוכלו למצוא תעסוקה גם בחברות הדורשות יכולות עיצוב גבוהות.
במכללות הגדולות, מן הסוג הזה, לימודי עיצוב גרפי הם מסלול אחד מתוך מספר מסלולי הכשרה שונים, כמו, תכנות אפליקציות, הכשרה של מתכנתי Full Stack וכיו"ב.
הסדנה לאמנות דיגיטלית, המשתייכת לסוג השני בולטת בפרמטרים הבאים:
לחווית למידה מצוינת והכשרה מקצועית מעולה צרו עימנו קשר.
בהצלחה!
הסדנה לאמנות דיגיטלית מציעה קורסי עיצוב גרפי מקצועיים ומעמיקים עם הנחיה וליווי צמודים. השיטה הייחודית לסדנה לא מתבססת רק על האפשרות ללימודים פרטניים מכל מקום או באופן פרונטלי, אלא מציעה גם לימודים בקבוצות קטנות ומערך תכנים מלא שמתעדכן באופן קבוע באתר אינטרנט מאובטח.
בואו תכירו אותנו >> הסדנה לאמנות דיגיטלית - לימודי עיצוב גרפי